Matematik

Matematik HASTER!

05. marts 2019 af lorinos - Niveau: B-niveau

 Jeg har ingen ide om hvordan jeg kan lave denne opgave eller hvordan jeg skal starte.

Håber at der er nogle der vil hjælpe.

Vedhæftet fil: matematik 2.g.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. marts 2019 af ringstedLC

Når ligningen har præcis 2 løsninger, betyder det at funktionsværdien skal være den samme for 2 forskellige x værdier. Grafisk udtrykt vil det sige, at du lægger en lineal parallelt med x-aksen og forskyder den til den netop rører f i to punkter. Disse to punkters y-værdi er det ene k.

Eller sagt på en anden måde: Bestem y-værdien af lokale ekstrema


Svar #2
05. marts 2019 af lorinos

er det så 1 og 5??

#1


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. marts 2019 af ringstedLC

Ja, men tjek selv ved at tegne funktionen og se, at y = k1 = 1 og y = k2 = 5 kun skærer f to steder.


Skriv et svar til: Matematik HASTER!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.