Matematik

Ligning.

06. marts 2019 af Mona1973 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er nød til at BEDE om hjælp til denne ligning:

(x-1)+17(x-3)=4(4x-9)+4

Jeg kan føler mig meget fortabt, eftersom Jeg ikke har haft matematik siden 1989 :-(

Jeg kan ikke finde ud af det med de parenteser, de forvirre mig voldsomt.


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. marts 2019 af OliverHviid

Start med at gange tallet, der står foran parenteserne, ind på hvert led, f.eks. 17(x-3)=17x-51 Efter du har gjort dette, så kan du reducere din ligning og isolere x.

NB. hvis der ikke står noget foran parentesen, så kan den fjernes, f.eks. (x-1)=x-1


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. marts 2019 af AMelev

Prøv, om det letter, hvis du skriver de usynlige gangetegn. 

x-1+17·(x-3)=4·(4x-9)+4
Parentesen angiver, at alle led i den skal ganges med tallet.
Som påpeget i #1, er den første parentes (x-1) overflødig.

Når du har reduceret på de to sider, dvs. samlet x'erne og tallene på hver side, så kan du gå i gang med at løse ligningen.


Skriv et svar til: Ligning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.