Matematik

Trekant i cirkel

07. marts 2019 af SofieAmalieJensen - Niveau: B-niveau

Hej,

Jeg har fået en opgave hvor jeg bestemme højden af x(vedhæftet). Jeg er ikke helt sikker på hvordan dette skal gøres. Håber der er nogen der kan hjælpe.

Tak på forhånd:-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. marts 2019 af Studentos

Hej.

Du kan argumentere for, at linjestykket |AB| kan halveres.

Dvs., at du har et linjestykke, der er 12 og 25 og en vinkel på 90 grader.

Derefter kan du bruge pythagoras for at bestemme højden. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. marts 2019 af janhaa

h=\sqrt{25^2-12^2}=\sqrt{481}\\ \\ r=25-\sqrt{481}


Svar #3
07. marts 2019 af SofieAmalieJensen

Det I har skrevet er vel hvis man skal udregne højden i trekanten, men den har jeg allerede udregnet. Den jeg skal finde er den korte længde der er angivet som x.


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. marts 2019 af Studentos

Det jeg har beskrevet, er hvordan man beregner den linje, der ville splitte trekanten i 2 trekanter.  


Svar #5
07. marts 2019 af SofieAmalieJensen

#4

Det jeg har beskrevet, er hvordan man beregner den linje, der ville splitte trekanten i 2 trekanter.  

Ja, men det er ikke det jeg skal bestemme. Jeg skal bestemme x, som er markeret på det vedhæftede billede.


Skriv et svar til: Trekant i cirkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.