Matematik

Vektor i planen - uden hjælpemidler

09. marts 2019 af Birkzz - Niveau: B-niveau

Hej!

Jeg sidder i øjeblikket fast i et par opgaver hvor et af dem er vedhæftet,

Håber du vil hjælpe med en god forståelig forklaring :)

- jeg tror man skal tage tværvektoren af retningsvektoren men jeg kan ikke se, hvordan

det skal give en ligning

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Svar #1
09. marts 2019 af Birkzz

opg.

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #2
09. marts 2019 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. marts 2019 af mathon

\small \textup{m har normalvektor }\bigl(\begin{smallmatrix} 2\\1 \end{smallmatrix}\bigr)


Svar #4
09. marts 2019 af Birkzz

yes


Svar #5
09. marts 2019 af Birkzz

Altså var det et svar?


Svar #6
09. marts 2019 af Birkzz

#3

?


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. marts 2019 af OliverHviid

Man kan aflæse fra parameterfremstillingen for l, at retningsvektoren for l er lig \binom{2}{1} 

Normalvektoren til linjen l er derfor \binom{-1}{2} Denne normalvektors hældning er så -2, da 2/-1=-2, dvs., at du nu har både et punkt (x,y)=(3,4) og hældningen a=-2. Du mangler nu blot b, som kan findes ved at isolere b i 4=-2*3+b ⇔ b=4+6=10. Derfor bliver ligningen for den linje m, der går gennem P(3,4) og er vinkelret på l altså y=-2x+10.


Brugbart svar (0)

Svar #8
09. marts 2019 af mathon

\small \textup{m har normalvektor }\bigl(\begin{smallmatrix} 2\\1 \end{smallmatrix}\bigr)\textup{ og g\aa r gennem (3,4)}
\small \textup{og har derfor }
\small \textup{ligningen:}
                           \small \textup{m:}\quad\begin{pmatrix} 2\\1 \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} x-3\\y-4 \end{pmatrix}=0

                           \small \small \textup{m:}\quad2x+y-10=0

                           \small \textup{m:}\quad y=-2x+10


Skriv et svar til: Vektor i planen - uden hjælpemidler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.