Matematik

trigonomitri,ville virkelig sætte pris på vis nogen kan hjælpe mig

10. marts 2019 af Denhåbløsemat (Slettet) - Niveau: C-niveau

er igang med en opgave som lyder

Figuren viser to ensvinklede trekanter, ABC og  A1B1C1. Nogle af målene fremgår af figuren.

a) Bestem længden af linjestykket AB. 
 
b) Bestem længden af linjestykket A1B1.

på den lille der hedder ABC ved jeg at BC er 3 og AC er 4   hvor på den store A1B1C1 ved jeg kun at A1C1 er 12

ville bare høre om noger herinde måske vidste hvordan man regner det ud.

på forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. marts 2019 af mathon

Medsend figuren!


Svar #2
10. marts 2019 af Denhåbløsemat (Slettet)

her er figuren, havde fuldstendig glemt den

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #3
10. marts 2019 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. marts 2019 af mathon

a)

For at beregne |AB| bruger du
Pythagoras:
                             \small \left |AB \right |^2=4^2+3^2


Svar #5
10. marts 2019 af Denhåbløsemat (Slettet)

så altså 

32 +42 = c2

9+16= c2

25 =c2

C2 =5


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. marts 2019 af mathon

b)
                             \small \small \left |A_1B_1 \right |=\left | AB \right |\cdot 3


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. marts 2019 af mathon

#5
                             \small \left |AB \right |^2=4^2+3^2

                             \small \small \left |AB \right |^2=25

                             \small \left |AB \right |=\sqrt{25}=5\qquad\textup{da l\ae ngder (oftest) regnes positive.}


Svar #8
10. marts 2019 af Denhåbløsemat (Slettet)

mange tusind tak for hjælpen ^^ så har jeg gjort det rigtigt, ville lige være sikker


Skriv et svar til: trigonomitri,ville virkelig sætte pris på vis nogen kan hjælpe mig

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.