Matematik

Udregn sandsynlighed

10. marts 2019 af nazd (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Skal løse følgende 2 opgaver:

1. Udregn sandsynligheden for at en tilfældig valgt kasse vejer mindre end 15,7 kg, hvis middelværdien for populationen er på 16.

2. Udregn sandsynligheden for at 4 tilfældig valgt kasser vejer mindre end 15,7 kg i gennemsnit, hvis middelværdien for populationen er på 16.

Har før disse 2 opgaver lavet en hypotesetest med et signifikansniveau på 10%, regnet p-værdig og opstillet et 95%-konfidensinterval for den gennemsnitlige vægt.

Håber en kan hjælpe.


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. marts 2019 af janhaa

need Var(X), SD(X)


Svar #2
10. marts 2019 af nazd (Slettet)

Standardafvigelsen er 0,4kg


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. marts 2019 af janhaa

1. N(16, 0.4)

P(X < 15,7) = G((15,7-16)/0,4) = G(-0,75) = 0,227


Brugbart svar (1)

Svar #4
10. marts 2019 af janhaa

2.

1. N(16, 0.4/2) = (16, 0,2)

P(X < 15,7) = G((15,7-16)/0,2) = G(-1,5) = 0,067


Svar #5
10. marts 2019 af nazd (Slettet)

Forstår ikke helt hvordan du kommer fra G(-0,75) til 0,227. Hvad er G?


Skriv et svar til: Udregn sandsynlighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.