Matematik

20% rabat

11. marts 2019 af annomumie (Slettet) - Niveau: 8. klasse
En ting koster 200kr.
Personen som køber tingen for 20% rabat.
Hvordan regner man det ud?

Brugbart svar (1)

Svar #1
11. marts 2019 af PeterValberg

pris = 200·(1 - 20/100) = 200·0,8 = ....

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #2
11. marts 2019 af bettykorsdal (Slettet)

200.- er den fulde pris.

200:100 = 2

20*2 = 40.- 

det vil sige at de 20% rabat svarer til 40 kroner

200 - 40 = 160.-


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. marts 2019 af PeterValberg

Se eventuelt her < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (2)

Svar #4
11. marts 2019 af mathon

                     \small \begin{array}{lcrcr} \textup{rabatpris:}&200\cdot 0.80&=&160 \end{array}


Brugbart svar (2)

Svar #5
11. marts 2019 af mathon

eller:
                    \small \small \begin{array}{lcrcr} \textup{rabatpris:}&&&=&200 \\ \textup{rabat:}&&200\cdot 0.20&=&40\\ \textup{rabatpris:}&&&&\overline{160} \end{array}


Skriv et svar til: 20% rabat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.