Matematik

Vektorer, nogen der kan hjælpe?

12. marts 2019 af TGGYM - Niveau: B-niveau

Jeg skal have løst denne her opgave uden hjælpemidler. Jeg har vedhæftet et billede af opgaven. Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. marts 2019 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. marts 2019 af peter lind

Hvad mener du med spørgsmål a) og b) ?

Hvis det er projektionen af en veltor på en anden vektor er projektionen af vektor ab givet ved

(a·b)*b/b2


Svar #3
12. marts 2019 af TGGYM

Det er til en aflevering, det er det eneste som står i opgaven. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. marts 2019 af mathon

a)

                   \small \small \overrightarrow{c}_{\overrightarrow{d}}=\frac{\overrightarrow{c}\cdot \overrightarrow{d}}{\left | \overrightarrow{d} \right |^2}\cdot \overrightarrow{d}

         \small \overrightarrow{c}_{\overrightarrow{d}}=\frac{\overrightarrow{c}\cdot \overrightarrow{d}}{\overrightarrow{d}^2}\cdot \overrightarrow{d}=\frac{\begin{pmatrix} 0\\5 \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} 2\\2 \end{pmatrix}}{2\cdot 2^2}\cdot \begin{pmatrix} 2\\2 \end{pmatrix}=\frac{10}{8}\cdot \begin{pmatrix} 2\\2 \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} \frac{5}{2}\\\\ \frac{5}{2} \end{pmatrix}


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. marts 2019 af oppenede

a) (2, 2) har ens koordinater, dvs. når c projiceres ind i d, så ændres den med et multiplum af en tværvektor for d (f.eks. (1, -1)) sådan at koordinaterne bliver ens. Dvs. man skal finde x, så (x, 5 - x) har samme værdi i begge koordinater. Da  x = 5 - x   =>  x = 2.5  følger det at projektionen er (2.5, 2.5).

b) c er parallel med y-aksen, så projektionen af d ind på c er (0, 2) idet x-koordinaten justeres til 0.


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. marts 2019 af mathon

         \small \small \overrightarrow{d}_{\overrightarrow{c}}=\frac{\overrightarrow{c}\cdot \overrightarrow{d}}{\overrightarrow{c}^2}\cdot \overrightarrow{c}=\frac{10}{5^2}\cdot \begin{pmatrix} 0\\5 \end{pmatrix}=\frac{2}{5}\cdot \begin{pmatrix} 0\\5 \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 0\\2 \end{pmatrix}


Skriv et svar til: Vektorer, nogen der kan hjælpe?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.