Matematik

Hjælp til matematik

16. marts 2019 af AnneSoffia - Niveau: B-niveau

Hjælp til opgave b


Har fået a) til at være 12x^2 - 2x


Svar #1
16. marts 2019 af AnneSoffia

opgave:


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. marts 2019 af ringstedLC

a) 

\begin{align*} f'(x) &= 3\cdot 4x^{3-1}-2x \end{align*}


Svar #3
16. marts 2019 af AnneSoffia

Men i opg b skal man så finde f'(1) og f'(3) eller hvordan?


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. marts 2019 af ringstedLC

Jeg ved jo ikke, hvilken fremgangsmåde du har brugt. Men væn dig til at bruge din formelsamling og din CAS, så du med håndkraft får det samme som din CAS. b) kan også laves med CAS.


Svar #5
16. marts 2019 af AnneSoffia

må ikke bruge cas da det er uden hjælpemidler (:


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. marts 2019 af ringstedLC

#3: Nej. Du har tangentligningen:

\begin{align*} y &= f'(x_0)\cdot \left ( x-x_0 \right )+f(x_0) \end{align*}

x0 = 1 og f(x0) = 3 som indsættes.


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. marts 2019 af ringstedLC

#5: Det tænkte jeg nok. Men SP er jo også et hjælpemiddel...

Med #4 menes:

- Uden hjælpemidler: Find den relevante formel i formelsamlingen, indsæt og udregn i hånden. Derefter løses opgaven med CAS for at kontrollere og øve, men dette indskrives selvfølgelig ikke.

- Med hjælpemidler: Brug CAS, men prøv også at lave opgaven med formelsamlingen og håndkraft/lommeregner.


Svar #8
16. marts 2019 af AnneSoffia

Ved det, men har bare ikke rigtig kunne finde det i formelsamlingen så.. 


Brugbart svar (1)

Svar #9
16. marts 2019 af ringstedLC

Gør dig selv den tjeneste at finde den og alle andre formler som du får brug for. Din formelsamling skal være slidt, når du skal til eksamen. Så føler du dig hjemme i den.


Brugbart svar (0)

Svar #10
16. marts 2019 af Capion1

# 9
Formelsamlingen bør være  s å  slidt, at den er ulæselig, og at formlerne sidder mellem ørerne.
Først dér, føler man sig hjemme.


Brugbart svar (0)

Svar #11
16. marts 2019 af ringstedLC

#10: Det er faktisk en lidt dårlig ide at fylde hjernen med formler og have en ulæselig formelsamling, da det er tilladt at medbringe den til eksamen uden hjælpemidler.


Skriv et svar til: Hjælp til matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.