Matematik

Find den afledede funktion

18. marts 2019 af kathrinestobiasen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg har nogle udregniner som jeg godt kunne bruge hjælp til.

Jeg kunne godt bruge nogle meget gode forklaringer på hvordan og hvorfor i udregner dem som i gør. Da jeg syntes det er virkelig svært at forstå. ;) 

f4(x) = 1/2 * e^-6x 

f5 (x) = 2e^x

f6(x) = e^x+1


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. marts 2019 af mathon

                         \small \begin{array}{rclcl} f_4{\, }'(x)&=&\tfrac{1}{2}\cdot e^{-6x}\cdot (-6)&=&-3e^{-6x}\\\\ f_5{\, }'(x)&=&2e^x\\\\ f_6{\, }'(x)&=&e^{x} \end{array}


Svar #2
18. marts 2019 af kathrinestobiasen (Slettet)

Hvordan ved du hvilke udregniner du skal bruge uden hjælp fra CAS? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. marts 2019 af mathon

        \small e^x \textup{er sin egen afledede}

        \small e^{-6x} \textup{ er en sammensat funktion}


Skriv et svar til: Find den afledede funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.