Fysik

HJÆLP TIL OPGAVER I FYSIK!

18. marts 2019 af Julieholm1111 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Opg. 1.
1) Hvor stor er jordens hastighed i dens bane omkring solen?
2) Hvor stor er solens hastighed i dens bane rundt i galaksen?

Opg. 2.
Solsystemet er ca. 4,5 miliarder år gammelt.
1) Hvor mange gange har jorden roteret om sin akse?
2) Hvor mange gange har jorden bevæget sig rundt om solen?
3) Hvor mange gange har solen bevæget sig rundt i galaksen?


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. marts 2019 af ringstedLC

Opg. 1. 1) Banen er tilnærmelsvis en cirkel, der gennemløbes på et år:

\begin{align*} V_{Jorden} &= \frac{2\pi r}{365.25\cdot 24\cdot 60^2} \;\left ( \frac{m}{s} \right )=\;?\;m/s \;,\;r=afstanden\;til\;Solen\;i\;meter \end{align*}


Svar #2
18. marts 2019 af Julieholm1111 (Slettet)

tak, kan du hjælpe med de andre??


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. marts 2019 af ringstedLC

Tips til Opg. 2. 1) og 2): Hvor mange gange roterer Jorden om sin akse på et år?


Svar #4
18. marts 2019 af Julieholm1111 (Slettet)

er det så 40.000km * 365?


Svar #5
18. marts 2019 af Julieholm1111 (Slettet)

eller 40.000 km / 365


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. marts 2019 af ringstedLC

#4: ??? 40.000 km, - der er ca. 400.000 km til Månen. Og du skal ikke gange.


Svar #7
18. marts 2019 af Julieholm1111 (Slettet)

Jeg forstår simpelthen ikke hvordan Månen kommer ind i billedet her. 

Jordens omkreds er 40.000km, og hvis det er hvor mange gange den roterer rundt om sin akse, når solsystemet er ca. 4,5 millarder år. Er det så ikke 40.000/4,5 mia år


Brugbart svar (0)

Svar #8
18. marts 2019 af ringstedLC

Det ville hjælpe gevaldigt, hvis du lige ulejligede dig med at skrive, hvad det er for en opgave som du spørger om.

Du skal ikke bruge Jordens omkreds til noget.


Svar #9
18. marts 2019 af Julieholm1111 (Slettet)

#8: Jeg snakker om opg 2. 1) og 2), som du nævnte tidligere. Jeg forstår ikke hvordan det hænger sammen..


Brugbart svar (0)

Svar #10
18. marts 2019 af ringstedLC

Du fik et tip i #3. Svaret skulle du gerne kende, nemlig 365.25.

Når Jorden roterer 365.25 gange på et år, så har den i Solsystemets liv roteret ...


Svar #11
18. marts 2019 af Julieholm1111 (Slettet)

så 4,5 mia./365,25?


Svar #12
18. marts 2019 af Julieholm1111 (Slettet)

#10

Du fik et tip i #3. Svaret skulle du gerne kende, nemlig 365.25.

Når Jorden roterer 365.25 gange på et år, så har den i Solsystemets liv roteret ...

Kan du svare på om ovenfor er korrekt?


Svar #13
19. marts 2019 af Julieholm1111 (Slettet)

.


Skriv et svar til: HJÆLP TIL OPGAVER I FYSIK!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.