Matematik

Linjens ligning, hjælp Mathonnnn

26. marts 2019 af TGGYM - Niveau: B-niveau

Hey guys, nogen der kan hjælpe med en opgave med ligninger? Billede er vedhæftet


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. marts 2019 af PeterValberg

Du kan udnytte at produktet af hældningskoefficienterne for to rette linjer, der er ortogonale
(vinkelrette på hinanden) er lig med -1

Du skal med andre ord løse ligningen:    

a_l\cdot a_m = -1

hvor al og am er linjernes hældningskoefficienter

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. marts 2019 af mathon

\small \textup{N\aa r linjen har h\ae ldningskoefficient a, er }\bigl(\begin{smallmatrix} 1\\a \end{smallmatrix}\bigr)\textup{ retningsvektor for linjen.}

\small \textup{Er to linjer med h\ae ldningskoefficienterne }a_1\textup{ og }a_2\textup{ ortogonale}
\small \textup{g\ae lder:}

                      \small \begin{pmatrix} 1\\a_1 \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} 1\\a_2 \end{pmatrix}=0

                       \small 1\cdot 1+a_1\cdot a_2=0

                       \small a_2=-\frac{1}{a_1}

aktuelt:
                       \small a_2=-\frac{1}{7}


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. marts 2019 af mathon

...i overen(s)stemmelse med #1


Skriv et svar til: Linjens ligning, hjælp Mathonnnn

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.