Matematik

Geometrisk betydning af vektor

26. marts 2019 af marc4567 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle

Jeg har følgende opgave, som jeg har lidt svært ved, at forklare. A og b er vektorer, som jeg bare ikke kan sætte streg over.

De to vektorer er følgende: a = (3,2t) og b = (5t-1, -3)

"Forklar den geometriske betydning af den fundne løsning t = 1/3 til ligning a*b=0."

Hvad er den geometriske betydning af den fundne løsning for t?

På forhånd tusinde tak for hjælp


Brugbart svar (3)

Svar #1
26. marts 2019 af oppenede

1/3 er den værdi af t der medfører a*b = 0, hvilket geometrisk svarer til enten at mindst en af vektorerne a og b er 0-vektoren eller at a og b er vinkelrette. Førstnævnte mulighed kan udelukkes, da begge vektorer har en koordinat som er uafhængig af t samt forskellig fra 0.


Skriv et svar til: Geometrisk betydning af vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.