Matematik

Eksamens sæt

26. marts 2019 af smolovJr - Niveau: B-niveau
Hej SP

Jeg har løst hele sættet, men de her to opgaver (10-11) forstår jeg ikke, er der nogen der kan hjælpe med løsninger eller lignende?

På forhånd tak!

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. marts 2019 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. marts 2019 af AMelev

Opg. 10
a)

Grenene vender opad, så a > 0.
c = f(0) < 0
b = tangenthældning i x = 0, så b < 0

b) f(x) = -1, dvs. 2.koordinat til grafpunkter er -1. Det gælder punkterne (0,-1) og (1,-1), så løsningerne til ligningen f(x) = -1 er x = 0 og x = 1.

Opg. 11
y = 9/2·x - 3 er tangent i (2,f(2)) betyder, at f '(2) = 9/2 og f(2) = y|x = 2 ⇔ f(2) = 6.
Der er så to ligninger med en ubekendt (k). Løs den ene og tjek, at det passer med den anden.


Skriv et svar til: Eksamens sæt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.