Matematik

matematik! HJÆLP

27. marts 2019 af bella0404 - Niveau: 7. klasse

hvor meget er 15% ud af 954 kr, begrund gerne hvorfor plss


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. marts 2019 af oppenede

Når 954 deles i 100 (lige store) bunker er der 9.54 i hver, dvs. 1% af 954 er 9.54.

15% er 15 gange større (svarende til 15 bunker), dvs. 15 · 9.54 = 143.1


Brugbart svar (1)

Svar #2
27. marts 2019 af AMelev

p% af K = p%·K
Eksempel: 7% af 500 = 7%·500 = 0.07·500 = 35


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. marts 2019 af mathon

                          \small \begin{array}{lcrcrcr} \textup{1 \% af 954 kr}&=&\frac{954}{100}&=&\textup{kr}&=&9.54\\\\ \textup{15 \% af 954 kr}&=&15\cdot 9.54&=&\textup{kr}&=&143.10 \end{array}


Skriv et svar til: matematik! HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.