Matematik

Differentiale ligning

29. marts 2019 af AlbertErlandNielsen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har opsat denne løsning til en Differentiale ligning.

Den er egentlig meget god, hvis den havde gået ud af positiv x akse istedet for negativ.

Hvad har jeg gjort galt og kan jeg vende ligningen så den bliver positiv?

Se vedhæftet 

y=b/a*c*e-a*x

f(x)=-41,23584/-0,1960916+11,8152*e-0,1960916*x

Vedhæftet fil: Udklip5.JPG

Svar #1
29. marts 2019 af AlbertErlandNielsen (Slettet)

Problemet er løst. Jeg havde ikke set at min a værdi var -0,19 og der skal være -foran a så det bliver 0,19


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. marts 2019 af mathon

           \small f(x)=210.2887+11.8152\cdot e^{-0.1960916\cdot x}>0\qquad \mathbb{R}\curvearrowright\mathbb{R}

           \small f{\, }'(x)=11.8152\cdot e^{-0.1960916\cdot x}\cdot (-0.1960916)=-2.3169\cdot e^{-0.1960916\cdot x}<0

f er positiv og konstant aftagende.      


Svar #3
30. marts 2019 af AlbertErlandNielsen (Slettet)

Når jeg tager mine a og b værdier og sætter ind i standard formlen
Dy/dx+ay = b
Og løser diffrentiale ligningen så giver det ikke min løsningskurve som jeg nævner oven over.

Svar #4
30. marts 2019 af AlbertErlandNielsen (Slettet)

Lige meget, jeg har fået den til at gå op

Skriv et svar til: Differentiale ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.