Matematik

Hjælp til matematik

31. marts 2019 af 1Help1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej,
Nogen der måske kunne hjælpe med den vedhæftede opgave.
Jeg ved slet ikke, hvordan jeg skal få lavet opgaven (det er til begge opgaver)
Tak til dem, der vil hjælpe.

Vedhæftet fil: Matematik.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. marts 2019 af janhaa

b) x-1 = 5

x = 6


Svar #2
31. marts 2019 af 1Help1 (Slettet)

Men hvad med 0,5x2 - 2x + 3
Skal man så bare indsætte 5 ind på f(x)'s plads og derefter isolere x?

Og nogen der kan hjælpe med opgave a?
Ved ikke, hvordan jeg skal få tegnet det ind på et program som f.eks. Geogebra eller WordMat.


Brugbart svar (2)

Svar #3
31. marts 2019 af MatHFlærer

a) Tegn grafen. Det kan du gøre i GeoGebra eller andet program. Skriv:

\texttt{f(x)=Hvis(0<=x<=4,0.5x\^\;2-2x+3,4<x,x-1)}

b) Ligningen f(x)=5 kan du nemt løse. Du kan jo evt. se på grafen fra a) hvilken af ligningerne i den stykvise funktion du skal regne. Ellers sætter du 0.5x^2-2x+3=5 og løser for x, de løsninger du får skal stemme med intervallet. Gør de ikke det, så skal du løse den anden dvs. x-1=5


Svar #4
31. marts 2019 af 1Help1 (Slettet)

Mange tak for hjælpen. :)
Så fik man lige lært noget nyt på GeoGebra.


Skriv et svar til: Hjælp til matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.