Matematik

Spørgsmål indenfor differentialligninger

01. april 2019 af Abrina15 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej matematikere! Jeg har et lidt dumt spørgsmål. Hvis man har en differentialligning som f.eks. y'=y^3*x^2 og man dividerer med y^3 på begge sider af lighedstegnet hvorfor står der står: 1/y^3*y'=*x^2. Hvorfor bliver det ikke til:y'/y^3=*x^2. Hvorfor divideres y^3 ikke med y' ? Jeg håber, der er nogle, som vil forklare det. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. april 2019 af peter lind

 så man fårDet er det samme; men derefter har man brug for at y' står sidst. Man ganger symbolsk med dt så det bliver y-3dy. Man kan vise strengt at det er det korrekte


Skriv et svar til: Spørgsmål indenfor differentialligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.