Matematik

Opgave med vektor

01. april 2019 af Hanne12345654321 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej 

Kan nogen hjælpe mig med denne opgave? ved ikke hvordan jeg skal lave den:(( (Tjek billede)

Tak på forhånd:)

Vedhæftet fil: maaattt.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #1
01. april 2019 af StoreNord

Du skal putte computeren ind i et koordinatsystem. Det kan du for eksempel gøre i Geogebra.


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. april 2019 af StoreNord

Skærmbillede fra 2019-04-01 21-05-05.png-


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. april 2019 af McJonalds (Slettet)

Du kan hurtigt tænke dig frem til koordinatsættet for AC, og med lidt trekantsregning (sinusrelationerne) kan du finde koordinaterne til BC. Husk at rækkefølgen i deres notationer er vigtig for koordinaterne. b) er igen bare trekantsregning, og her vlle jeg bruge cosinusrelationen til at finde vinklen.


Svar #4
01. april 2019 af Hanne12345654321 (Slettet)

Hvordan lavede du figuren i Geogebra?


Brugbart svar (1)

Svar #5
01. april 2019 af StoreNord

Undskyld. Det skulle være 22².
Ligesom AC skulle være 22.


Brugbart svar (1)

Svar #6
01. april 2019 af McJonalds (Slettet)

Hvis jeg ikke tager fejl, skal den også være 484 og ikke 400, da 22^2=484


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. april 2019 af StoreNord

#4
Centrum C i (0,0).
A=C+(-22,0)
Cirkel med centrum i C og igennem A.
Vandret linje y=17.2.
Den skærer cirklen i B.
Den ukendte vinklel laves med Geogebra's vinkelværktøj..


Brugbart svar (0)

Svar #8
01. april 2019 af StoreNord

CB's vandrette komposant kan findes med Pythagoras:
           |CB|=\sqrt{x^{2}+17.2^{2}}=22     =>   osv


Skriv et svar til: Opgave med vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.