Matematik

Normal vektor

01. april 2019 af Hanne12345654321 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej 

Jeg er igang med en aflevering og jeg har lavet næsten lavet det hele men mangle et par stykker som jeg ikke kan finde ud af. Kan nogen hjælpe mig med denne opgave? ved ikke hvordan jeg skal lave den....(Tjek billede)

Tak på forhånd:)

Vedhæftet fil: Mateee.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. april 2019 af ringstedLC

Vektor PA skal projekteres ned på l's retningsvektor som er vektor n hattet.


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. april 2019 af oppenede

Find projektionen af PA ind i normalvektoren, og træk resultatet fra A. Hvis det ikke er indlysende så indtegn vektorerne og linjen i et koordinatsystem.


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. april 2019 af AMelev

Metoderne i #1 og #2 er lige gode og fører frem til samme resultat.
\overrightarrow{PB} er projektionen af A på linjens retningsvektor 
\overrightarrow{PC}  er projektionen af A på linjens normalvektor

\overrightarrow{OB}=\overrightarrow{OP}+\overrightarrow{PB} og 
\overrightarrow{OA}=\overrightarrow{OB}+\overrightarrow{BA}\Leftrightarrow \overrightarrow{OB}=\overrightarrow{OA}-\overrightarrow{BA}= \overrightarrow{OA}-\overrightarrow{PC}

Vedhæftet fil:Billede.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #4
02. april 2019 af PeterValberg

#0
Se eventuelt video nr. 13 på denne videoliste < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Normal vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.