Matematik

MATEMATIK (REGRESSIONER)

02. april 2019 af jegkanikkeregne (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej allesammen

Jeg forstår ikke denne her matematikopgave jeg har fået for, er der nogen der evt. vil hjælpe mig? 

Opgaven er vedhæftet


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. april 2019 af OliverHviid

Hvor går det galt? Du skal jo anvende lineær regression på dine data - det kan du gøre i dit cas-program.


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. april 2019 af AMelev

Væn dig til at bruge den officielle formelsamling, som du må bruge til eksamen, så du bliver fortrolig med den, inden det går løs for alvor. Indholdsfortegnelsen er på side 4. Se s. 28.

t = antal år efter 1990 og y = arbejdsstyrke (mio.) (data)
f(t) = arbejdsstyrke (mio.) (model)
Du skal hente data fra Excel-filen og kopiere dem over i dit CAS-program. Hvilket benytter du?
Så skal du trække 1990 fra alle årstal for at få en liste med t-værdier.

Så laver du lineær regression på (t,y)-data.
Så laver du en liste med residualerne y-f(t) og plotter 


Skriv et svar til: MATEMATIK (REGRESSIONER)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.