Fysik

Brug forskrift til at finde my (stående bølger)

05. april 2019 af annekp1997 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej!

Jeg sidder med en fysikopgave, og jeg bliver i opgaven stillet et spørgsmål, jeg ikke kan tænke mig ud af!

Det er en opgave om stående bølger på en snor. 

Jeg har brugt mine udregnede informationer til at lave en graf over v-gns (gennemsnitshastighed) som funktion af kvrod F (kvrod af kraften, der trækker i snoren). 

Jeg har fået en lineær tendenslinje med forskriften: y = 105,73 x + 3,7954. 

Nu bliver jeg bedt om at bruge denne forskrift til at finde my. 

Hvordan gør jeg det????

Tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. april 2019 af mathon

Teori:
                     \small v=\sqrt{\frac{F}{\mu }}=\frac{\sqrt{F}}{\sqrt{\mu }}=\frac{1}{\sqrt{\mu }}\cdot \sqrt{F}

i anvendelse:

                     \small \frac{1}{\sqrt{\mu }}=105.73

                     \small \sqrt{\mu }=105.73^{-1}=0.009458    

                     \small \mu =0.009458^2=8.945\cdot 10^{-5}\; \tfrac{kg}{m}          


Svar #2
05. april 2019 af annekp1997 (Slettet)

Tusind tak for svaret! Tror jeg har fat i det nu :-)


Skriv et svar til: Brug forskrift til at finde my (stående bølger)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.