Matematik

Find arealet af det blåtonede areal - haster

06. april 2019 af Skun - Niveau: A-niveau
Hej SP.

Jeg har aldrig været god med geometri, og nu har jeg siddet med opgave c i rigtig lang tid. Og jeg kan simpelthen ikke finde ud af den! Er der en venlig sjæl som kan hjælpe mig?

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. april 2019 af ringstedLC

c)

\begin{align*} y=f(x) &= 0.592x+4.636 \\ 28 &= 0.592x+4.636\Rightarrow E_x= \\ 31 &= 0.592x+4.636\Rightarrow B_x= \\ A_x &= B_x-3\Rightarrow A_x= \\ A_{ABCD} &= \int_{E_x}^{B_x}f(x)\, dx-A_{ADE} \end{align*}


Svar #2
06. april 2019 af Skun

Det forsår jeg ikke. Kan du forklare, hvad du har gjort?


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. april 2019 af oppenede

De øverste hjørner ligger på linjen, og deres y-værdier er givet (28 og 31). Dermed kan x-værdierne bestemmes ved at løse linjens ligning:
    28 = 0.592x + 4.636   =>   x = 39.466
    31 = 0.592x + 4.636   =>   x = 44.534

Dvs. hjørnernes koordinater er:

Polygonet er simpelt (ingen sider krydser hinanden).

Arealet af ethvert simpelt polygon kan bestemmes som
    0.5 * | 'summen af alle x-værdier ganget med y-værdien af næste punkt' –
                'summen af alle x-værdier ganget med y-værdien af forrige punkt' |

Dvs.
½|41.534*0 + 44.534*31 + 44.534*28 + 39.466*0 - (41.534*28 + 44.534*0 + 44.534*0 + 39.466*31)| = 120.6

Vedhæftet fil:asddd.png

Svar #4
06. april 2019 af Skun

Ah okay tak for hjælpen

Skriv et svar til: Find arealet af det blåtonede areal - haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.