Matematik

Multiplikation med Vektorer!!!!

07. april 2019 af frozone7 - Niveau: A-niveau

hej er der nogle der kan hjælpe med disse

- se vedhæftet

Vedhæftet fil: Skærmbillede (107).png

Brugbart svar (1)

Svar #1
07. april 2019 af AMelev

t·\vec a er |t| gange så lang som \vec a og ensrettet med \vec a, hvis t > 0 og modsat rettet, hvis t < 0.

Eks. -\frac{1}{2}\vec b er halvt så lang som og modsat rettet \vec b


Svar #2
07. april 2019 af frozone7

I den første opgave som lyder på 3/2a, vil de så sige at den er ensrettet med a, og den starter i samme punkt som a, men er 3/2 længere?


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. april 2019 af StoreNord

Ja.


Brugbart svar (1)

Svar #4
07. april 2019 af Capion1

# 2
Til løsning af 3. og 4. kan følgende være nyttig:
Der gælder:
a - b = a + (- b)


Svar #5
08. april 2019 af frozone7

OK tak, men hvad med startpunktet er det lgie meget hvor den starter?


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. april 2019 af ringstedLC

#2

I den første opgave som lyder på 3/2a, vil de så sige at den er ensrettet med a, og den starter i samme punkt som a, men er 3/2 længere?


\begin{align*} \frac{3}{2}\cdot \overrightarrow{a} &= \frac{3}{2}\cdot \binom{0}{-4} =\binom{\frac{3}{2}\cdot 0}{\frac{3}{2}\cdot (-4)}=\binom{0}{-6} \end{align*}

men en vektor "starter" ikke i et punkt, den er en retning som gælder overalt i koordinatsystemet. Men når vi så alligevel tegner en vektor (fra et punkt til et andet), konstruerer vi bare én repræsentant for den. Det er vigtigt at huske på for rigtigt at kunne udnytte mulighederne ved vektorer.


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. april 2019 af Capion1

Vektorer lægges sammen, adderes, endepunkt mod pilespids.
Vektorerne er lige meget værd, hvorend de ligger i planen.
Eneste krav er, længde og retning skal være den samme.
 


Brugbart svar (1)

Svar #8
08. april 2019 af AMelev

Vær obs på, at en vektor kun er kendetegnet af længde og retning. Der er oceaner af repræsentatorer (startpunkter).
Men det er OK, at du fx lader repræsentanten for 3/2\vec{a}? starte samme sted som \vec{a} og så bare gør den 1½ gange så lang.


Brugbart svar (0)

Svar #9
08. april 2019 af Capion1

Er specielt vektorens begyndelsespunktpunkt beliggende i (0 ; 0) og dens endepunkt i punktet A ,
kalder man vektoren for punktet A's stedvektor. \overrightarrow{OA} har da samme koordinatsæt som A.


Skriv et svar til: Multiplikation med Vektorer!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.