Fysik

sluttemperatur ved smeltning af is/vand - T2????

11. april 2019 af Fiona123456 - Niveau: C-niveau

Hvordan udregner man T2 når den er udkendt? ( sluttemperatur  )

 Ligning ser sådan ud :  DeltaEvand=(mvand+mis)*c*DeltaT(T1-T2)

4988 J = (170,3 g+14,5 g)*4,18 J/g * (295,15 - T2)

 Opgavens overskrift er "Sluttemperatur ved smeltning af is/vand"


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. april 2019 af mathon

Er isens begyndelsestemperatur 0°C?


Svar #2
11. april 2019 af Fiona123456

nej, den er -18°C :D


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. april 2019 af ringstedLC

#0: Din "c" skal være:

\begin{align*} c &= \frac{J}{g\cdot K} \end{align*}

Isolering af T2:

\begin{align*} \Delta E_{vand} &= \left(m_{vand}+m_{is}\right)\cdot c\cdot \left(T_1-T_2\right) \\ \frac{\Delta E_{vand}}{\left(m_{vand}+m_{is}\right)\cdot c} &= T_1-T_2 \\ T_2 &= T_1-\frac{\Delta E_{vand}}{\left(m_{vand}+m_{is}\right)\cdot c} \\ T_2 &= 295.15 -\frac{4988}{(170.3+14.5)\cdot 4.18} \; \left (K- \frac{J}{g\cdot \frac{J}{g\cdot K}}=K \right) \\ &= 288.69^{\circ}\text{ K}\approx15.5^{\circ}\text{ C} \end{align*}


Svar #4
23. april 2019 af Fiona123456

tak!! du er en legend:D


Skriv et svar til: sluttemperatur ved smeltning af is/vand - T2????

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.