Matematik

Forholdsopgave... Kan ikke løse den

16. april 2019 af Harbrugforhjælp1234 - Niveau: 9. klasse

Se vedhæftede fil. Jeg kan ikke finde ud af at løse opgave 41. 

Vedhæftet fil: IMG_2558.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. april 2019 af Soeffi


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. april 2019 af StoreNord

1:4 betyder, at
siderne i den store trekant er 4 gange så store som siderne i den lille trekant.


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. april 2019 af oppenede

De givne oplysninger svarer til 3 ligninger:
   |AE| = 4 * |AC|
   |AE| = |AC| + |CE|
   |CE| = 15

Indsættes den øverste og nederste i den midterste bliver det
   4 * |AC| = |AC| + 15     ⇒     |AC| = 5


Svar #4
16. april 2019 af Harbrugforhjælp1234

Jeg kan godt forstå den måde du har gjort det på med to ligninger med to ubekendte. Men dette er en folkeskole færdighedsregning 9.klasse, burde der ikke være en løsning der er mere håndterbar og ligetil?


Brugbart svar (1)

Svar #5
16. april 2019 af Eksperimentalfysikeren

AE er 4 gange så lang som AC. Derfor er CE 3 gange så lang som AC.


Brugbart svar (1)

Svar #6
16. april 2019 af oppenede

Da forholdet er 4, skal der gælde
    langSide / kortSide = 4
       (|AC| + 15) / |AC| = 4     ⇒     |AC| = 5


Brugbart svar (1)

Svar #7
16. april 2019 af mathon

            \small \frac{\left | AC \right |}{\left |AC \right |+15}=\frac{1}{4}

            \small \frac{\left |AC \right |+15}{\left | AC \right |}=4

            \small \left | AC \right |+15=4\left |AC \right |

            \small 15=3\left |AC \right |

            \small \frac{15}{3}=\left |AC \right |

            \small \left |AC \right |=5


Svar #8
16. april 2019 af Harbrugforhjælp1234

Super fede indlæg alle sammen. Men Eksperimentalfysikeren, jeg har lidt svært ved at se hvordan du kommer fra at vide at AE er 4 gange så lang som AC til at CE er 3 gange så lang som AC. Hvordan kan man vide det?

Tusinde tak på forhånd.


Brugbart svar (1)

Svar #9
16. april 2019 af ringstedLC

Når AE er 4 gg AC, må AC være 1/4 af AE. CE er så 3/4 af AE fordi 4/4 - 1/4 = 3/4. Og 3/4 er 3 gg 1/4.


Skriv et svar til: Forholdsopgave... Kan ikke løse den

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.