Fysik

Effekt

20. april 2019 af Emma9876 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg er i gang med at løse den her opgave, men jeg sidder fast i opgave b. Ved ikke hvilken formel man kan benytte 

Vedhæftet fil: opgave.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. april 2019 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. april 2019 af mathon

Beregn først antal Cm-atomer i 1.5 g Cm.


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. april 2019 af mathon

og dernæst
aktiviteten
                        \small A=k\cdot N=\frac{\ln(2)}{T_{\frac{1}{2}}}\cdot N

\small T_{\frac{1}{2}}(Cm)=162.9\textup{ d\o gn}


Svar #4
20. april 2019 af Emma9876 (Slettet)

1) Undskyld at jeg spørger igen, men hvordan bestemme antallet Cm-atomer i 1.5 g 

2) Hvordan er aktiviteten og effekt det samme?


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. april 2019 af mathon

       \small N(Cm)=\frac{1.5\; g}{242\; \tfrac{g}{mol}}\cdot \left ( 6.022\cdot 10^{23}\; mol^{-1} \right )=3.733\cdot 10^{21}

       \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! P=k\cdot N\cdot \left ( 9.79\cdot 10^{-13}\; \tfrac{J}{\textup{henfald}} \right )=\frac{\ln(2)}{14074560\; s}\cdot \left ( 3.733\cdot 10^{21}\; \textup{henfald} \right )\cdot \left ( 9.79\cdot 10^{-13}\; \tfrac{J}{\textup{henfald}} \right )=180\; W


Skriv et svar til: Effekt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.