Studievejledning

HF enkeltfag- tage eksamen om?

24. april 2019 af Emmaa1212

lad os sige at man er begyndt på HF enkeltfag og har fået 7 eller 02 i dansk, men er utilfreds. Kan man tage faget om og ændre sin karakter? er der overhovedet nogle muligheder for at ændre sin karakter på HF enkeltfag?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. april 2019 af Smut1

Snakkede med en pige på et tidspunkt, som pga. private årsager havde fået lov at tage alene den skriftlige eksamen om (fandt desværre alrig ud af, hvad det drejede sig omX). Kunne forestille mig, at hvis man f.eks. får konstateret ordblindhed efter, at man har været oppe i skriftligt dansk, at man så får lov at gå til omeksamen, men ved det ikke. Det er vist bedst at ringe til et par forskellige vejleder rundt om i landet... de skulle gerne snakke dansk. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. oktober 2019 af AndersSander

Gælder kun i kvote 2: Århus Universitet og Ålborg Universitet

Ja, karaktermæssigt vil det kun være dine karakterer i relevante fag som vil blive taget i betragtning. Hvis du gerne vil forbedre dit gennemsnit i fagene, så vil jeg råde dig til at tage kontakt til dine nærmeste VUC’er, og høre, om de udbyder fagene til karakterforbedring. Det vil egentlig sige, at du vil komme til at tage de samme fag igen, og hvis du ender med at få højere karakterer end dine nuværende, så vil vi tage dem i betragtning i stedet for. Læs Adgangskvotient i kvote 2 sidste år hvad den lå på. Man tager udgangspunkt i de relevante fag og udregner gennemsnittet af det.

Hvis du beslutter dig for at gå i gang med at karakterforbedre, så skal du lige tjekke op på vores dokumentationsfrister. Dem kan du læse her.

Syddansk Universitet og Københavns Universitet gælder ikke. Du skal op til en såkaldt optagelsesprøve

Held og lykke fremover.


Skriv et svar til: HF enkeltfag- tage eksamen om?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.