Matematik

Hjælp til vektorregning uden hjælpemidler

24. april 2019 af Danielkm (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej :)

Jeg er gået i stå i en vektor opgave og vil være taknemlig hvis nogen vil hjælpe.

Jeg skal bestemme koordinaterne til a, således at:

a+3*(7,2)=(10,7),


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. april 2019 af PeterValberg

Lad vektor a have koordinaterne (x, y)

\vec{a}=\binom{x}{y}

du har således

\binom{x}{y}+3\cdot\binom{7}{2}=\binom{10}{7}

\binom{x}{y}+\binom{21}{6}=\binom{10}{7}

du skal løse ligningerne:

x + 21 = 10
y + 6 = 7

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. april 2019 af mathon

            \begin{pmatrix} a_1\\a_2 \end{pmatrix}+3\cdot \begin{pmatrix} 7\\2 \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 10\\7 \end{pmatrix}

            \begin{pmatrix} a_1\\a_2 \end{pmatrix}+ \begin{pmatrix} 21\\6 \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 10\\7 \end{pmatrix}

            \begin{pmatrix} a_1\\a_2 \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 10\\7 \end{pmatrix}- \begin{pmatrix} 21\\6 \end{pmatrix}

            \overrightarrow{a}=\begin{pmatrix} a_1\\a_2 \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} -11\\1 \end{pmatrix}


Skriv et svar til: Hjælp til vektorregning uden hjælpemidler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.