Matematik

Find størrelse af prisme

25. april 2019 af ibenhk (Slettet) - Niveau: 7. klasse

Hvordan finder man den manglene størelse af et prisme?

Min opgave lyder: Find den manglende størelse af et prisme 

jeg skal finde ( g )

og jeg har kun V= 3,6 dm      Og ht = 1,9 dm     og hp = 2,5 dm

håber at i kan hjælpe og ja skal bruge det til D. 26-04-2019


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. april 2019 af StoreNord

Jeg går ud fra, at din ht er højden i grundfladens trekant,
og hp er prismets højde.
Det du mangler må så være grundflade-trekantens grundlinje g.

Grundfladens areal er V/hp=3.6/1.9 =1.90 dm².
som også kunne beregnes som ½*h*g.
altså har du:              ½ ht g = ½*1.9 * g = 1.90    =>g = 1.90*2/1.9 = 2

hvis jeg har regnet rigtigt.
 


Skriv et svar til: Find størrelse af prisme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.