Matematik

nogle der god til maple

28. april 2019 af hannah9 (Slettet) - Niveau: B-niveau

nogle  der kan spotte fejlen 

ved ikke hvorfor den ikke gider ?

Vedhæftet fil: fejl?.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. april 2019 af MatHFlærer

I paletten kan du finde en allerede defineret gaffelfunktion.
Du må kun erstatte dine funktioner og intervaller. Du må ikke slette komma etc. Umiddelbart kan jeg ikke spotte fejlen, men formoder du har kommet til at slette noget, som Maple ikke kan lide.

Husk at når du definerer noget, så skriv f(x):=blabla så ved Maple hvad f(x) er.

Brugbart svar (1)

Svar #2
28. april 2019 af anonym000

f:=x->piecewise(0<x and x<=20,0.06*x**0.9,20<x and x<=80,0.89*0.95**(x-20) )

- - -

...............


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. april 2019 af MatHFlærer

Normalt er jeg god til Maple, men havde sgu helt glemt at du IKKE må sætte kommaerne selv. Det er nemlig fejlen. Du skal gøre præcis som anført i #2 (kommando) eller trykke på paletten og indsætte dine oplysninger.


Svar #4
28. april 2019 af hannah9 (Slettet)

hvordan får man den i graf

for stuggler med det


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. april 2019 af anonym000

plot(f(x),x)

Hvis du vil plotte grafen i et interval, fx

plot(f(x),x=0..100)     Altid vælg selv et passende interval at plotte i.

- - -

...............


Svar #6
28. april 2019 af hannah9 (Slettet)

her der tal om to steder 0<x<20

og 20 til 80


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. april 2019 af anonym000

Du har jo taget højde for dette når du definerer f

f:=x->piecewise(0<x and x<=20,0.06*x**0.9,20<x and x<=80,0.89*0.95**(x-20) )

I kommandoen plot() er der tale om det interval hvor du gerne se grafen. Plotte-interval kan du bare kalde det. Det skal som regel være lidt større end det interval hvor f er defineret. Fx x i [0,85]:

plot(f(x),x=0..85)  

Men plot(f(x),x=0..100)  er også helt fint. Så længe man kan se hele grafen for f.

- - -

...............


Skriv et svar til: nogle der god til maple

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.