Matematik

Notation i forbindelse med vektorer og normer

28. april 2019 af pure07 - Niveau: Universitet/Videregående

Lad X være en n-dimensional vector X \in\mathbb{R}^n så

 X=\begin{vmatrix} x_1\\ :\\ x_n \end{vmatrix}

Hvordan skal man forstå følgende notationer?

\\ 1. \text{ } \begin{Vmatrix}X\end{Vmatrix} \\ \\ 2. \text{ } \begin{Vmatrix}X\end{Vmatrix}_\infty \\ \\ 3. \text{ } \begin{vmatrix} X \end{vmatrix}

Jeg vil meget gerne have svaret i form af vektor kompnenterne: x_1, x_2 ... x_n.


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. april 2019 af peter lind

1. ||X|| = kvrod(x12+...+xn2)

2. ||X|| = max{ |x1|; ...;|xn|}

3. Det samme som 1.


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. april 2019 af VandalS

1. Medmindre en anden norm er defineret er det underforstået, at der er tale om den euklidiske afstand (L^2 normen) \left \| x \right \|_2 = \sqrt{ x_1^2 + x_2^2 +... + x_n^2}

2. For endelige vektorer forstås dette som maximum-normen: \left \| x \right \|_\infty = \max{( |x_1|, |x_2|, ... , |x_n|)}

3. Her må du komme med den kontekst, udtrykket optræder i. Normalt angiver et enkelt sæt streger kardinaliteten af et sæt eller absolutværdien af et tal, men er ikke relateret til normer.


Skriv et svar til: Notation i forbindelse med vektorer og normer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.