Fysik

Lyd og lydstyrke

01. maj 2019 af maggijo01 - Niveau: C-niveau

Har brug for hjælp til disse opgaver... giver gerne lidt for det


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. maj 2019 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. maj 2019 af peter lind

Det har intet med lydstyrke at gøre

Du skal bruge at tilbagelagt vejstrækning er s=v*t


Svar #3
01. maj 2019 af maggijo01

Så hvordan skal beregningen se ud? altså hvad er v og t?


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. maj 2019 af peter lind

v er hastigheden og t er tiden


Svar #5
01. maj 2019 af maggijo01

Så den hedder s=1500 m/s*2,0 s??


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. maj 2019 af ringstedLC

a) Nej. "pinget" er en puls, der udsendes og som varer i 2 sek. Derefter lytter sonaren i en tid, der er afhængig af bl. a. dens sendereffekt. "Pinget" rejser så med derudaf med 1500 m/s indtil det måske rammer noget, der sender det retur med samme fart. Tiden ved modtagelse i forhold til afsendelse måles og afstanden kan beregnes og vises på et display.

Det er iøvrigt samme princip, der benyttes i en pulsradar, men fx. hvaler og flagermus har brugt sonar længe før os.

Generelt har du:

\begin{align*} s &= v\cdot t\Leftrightarrow t=\frac{s}{v}\Updownarrow \\ s_{obj.}=0.5s &= 0.5v\cdot t\Leftrightarrow t=\frac{0.5s}{0.5v}=\frac{s_{obj.}}{0.5v} \\ t &= \frac{800}{0.5\cdot 1500}\;\left ( \frac{m}{\frac{m}{s}}=s \right ) =\;?\text{ s} \end{align*}

b) Her kendes t:

\begin{align*} s &= v\cdot t\Leftrightarrow t=\frac{s}{v}\Updownarrow \\ s_{obj.} &= 0.5v\cdot t \\ s_{obj.} &= 0.5\cdot 1500\cdot 6\;\left ( \frac{m}{s}\cdot s=m \right ) =\;?\text{ m} \end{align*}


Svar #7
02. maj 2019 af maggijo01

Forstår bare ikke hvor 0,5 kommer fra?


Brugbart svar (0)

Svar #8
02. maj 2019 af ringstedLC

Lyden rejser ½ s udtil sobj. og ½ s retur til sonaren.


Skriv et svar til: Lyd og lydstyrke

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.