Matematik

Hjælp med højde i trekant

04. maj 2019 af Fatima2904 - Niveau: C-niveau

Hej jeg har svært ved at finde højden i denne trekant. Jeg har fundet alle ider og vinkler, mangler blot højden, for at kunne finde arealet af trekanten. Jeg ved at jeg skal bruge formlen T= 1/2 * h *g Billedet er vedhæftet!

Bestem arealet!


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. maj 2019 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. maj 2019 af mathon

                                      \small \begin{array}{lllll} h_a&=&8.0\cdot \sin(66.3\degree)=7.49\cdot \sin(77.7\degree) \\\\ h_b&=&8.0\cdot \sin(36\degree)=4.8\cdot \sin(77.7\degree)\\\\ h_c&=&7.49\cdot \sin(36\degree)=4.8\cdot \sin(66.3\degree) \end{array}


Svar #3
04. maj 2019 af Fatima2904

Tak for hjælpen, men er der en bestem fomel?


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. maj 2019 af mathon

                                      \small \small \begin{array}{llllll} h_a&=&c\cdot \sin(B)=b\cdot \sin(C) \\\\ h_b&=&c\cdot \sin(A)=a\cdot \sin(C)\\\\ h_c&=&a\cdot \sin(B)=b\cdot \sin(A) \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. maj 2019 af mathon

...hvilket lettest ses på en trekantskitse.


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. maj 2019 af Soeffi

#1. Der er tre højder. Nedenfor er vist højden i B (hb). Den kan som nævnt i #2 regnes ud på to måder.

Vedhæftet fil:1894968.png

Svar #7
04. maj 2019 af Fatima2904

okay tusind tak for hjælpen, det hjalp meget! 


Brugbart svar (0)

Svar #8
04. maj 2019 af Capion1

ad # 0
Du skriver, at du mangler en højde i trekanten for at kunne finde arealet af trekanten.
Der findes også en anden udmærket formel, hvor man kun skal kende to sider og den mellemliggende vinkel:
Areal = 1/2ab·sin C
og de to analoge ved bogstavombytning.


Brugbart svar (0)

Svar #9
04. maj 2019 af ringstedLC

#3

Tak for hjælpen, men er der en bestem fomel?

Afhængigt af hvilke oplysninger du har til at beregne AΔABC, kan ½appelsin-formlen benyttes:

\begin{align*} A_{\Delta ABC} &= 0.5ab\cdot \sin(C) \end{align*}


Skriv et svar til: Hjælp med højde i trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.