Matematik

Ligning

05. maj 2019 af pernillexf (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej. 

Jeg håber der er nogen herinde der kan hjælpe! 

Min opgave lyder på følgende:

"Gør rede for, at x = 0 er en løsning til ligningen x * (2x-8) = 0 og angiv den anden løsning."

Jeg er helt på dybt vand, med denne opgave og jeg kan slet ikke få den til at give mening. 

På forhånd, tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. maj 2019 af janhaa

x = 0 eller 2x-8=0

2x=8, x=4


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. maj 2019 af ringstedLC

\begin{align*} x\cdot (2x-8) &= 0 \\ 0\cdot (2\cdot 0-8) &= 0\;,\;x=0\Downarrow \\ 0 &= 0\text{ hvilket er sandt} \\\\ \text{enten (nulreglen))}:x\cdot (2x-8) &= 0\Downarrow \\ x=0&\vee x=\;? \\ \text{eller}:x\cdot (2x-8) &= 0\Updownarrow \\ 2x^2-8x &= 0\Updownarrow \\ x &= \frac{-b\pm \sqrt{b^2-4ac}}{2a}\;,\;c=0\Updownarrow \\ x &=\;? \end{align*}


Svar #3
05. maj 2019 af pernillexf (Slettet)

TAK for svar! :)))) Rigtig god søndag!


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.