Fysik

Fysik Smeltevarme

05. maj 2019 af lolxd1337 - Niveau: C-niveau

Opgave 3: En polarekspidition er på vej over Antarktis. Da de slår lejr vil lave sig en kande dejlig varm kaffe. Der er jo ikke så mange vandhaner på Antarktis, så de tager en klump is og smelter for at få vand til kaffen. Isklumpen vejer 1,273 kg og har en starttemperatur på -23,8 °C. Kaffen skal bære 94,0 °C.

• Hvor meget energi går der på at varme isklumpen op til 0,00 °C så den kan begynde at smelte?

• Hvor meget energi skal isklumpen bruge til at smelte?

• Hvor meget energi kræver det at varme smeltevandet op til 94,0°C

• Hvor meget energi skal der i alt bruges på at gøre vandet klar til kaffen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. maj 2019 af peter lind

m*c*23,8º hvor m er massen og c er isens varmefylde

m*L hvor L er isens smeltevarme

m*c*94,0 hvor c er vands varmefylde

summen af energierne ovenfor


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. maj 2019 af mathon

                 \small \begin{array}{lllr} \textup{opv. af is:}&\left(1.273\;kg \right )\cdot \left(2.0\;\frac{kJ}{kg\cdot K} \right )\cdot\left(23.8\;K \right )&=&60.59\;kJ\\\\ \textup{smelt. af is:}&\left(1.273\;kg \right )\cdot \left(334\;\frac{kJ}{kg} \right )&=&425.18\;kJ\\\\ \textup{opv. af vand:}&\left(1.273\;kg \right )\cdot \left(4.186\;\frac{kJ}{kg\cdot K} \right )\cdot \left(94.0\;K\right )&=&\underline{500.91\;kJ} \\\\ \textup{totalenergi:}&&=&986.68\;kJ \end{array}


Skriv et svar til: Fysik Smeltevarme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.