Matematik

Matematik..

06. maj 2019 af Nick7 (Slettet) - Niveau: 7. klasse
Hejsa
Jeg har et spørgsmål som lyder Hvor lang er månens bane rundt om jorden?

Når månens diameter er ca. 3476 km og Jordens diameter er ca. 12700 km
Afstanden er i gennemsnit 380.000 km

Har brug for jers hjælp....

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. maj 2019 af Pyrros

Du udregner den som omkredsen O af en cirkel, hvor radius r=380000\text{ km}.

O=2\pi r


Svar #2
06. maj 2019 af Nick7 (Slettet)

Okay men ved godt at man skal regne det ud og det er også det jeg vil, men der er en facitliste og der står der ca.2,4 mio.km bane rundt om jorden

Brugbart svar (0)

Svar #3
06. maj 2019 af Pyrros

Det er jo også det regnestykket cirka giver

O=2\pi\cdot 380000\text{ km}=2387610\text{ km}

Hvilket godt og vel er 2,4 mio km.


Svar #4
06. maj 2019 af Nick7 (Slettet)

Okay på den måde...Tak for hjælpen

Brugbart svar (0)

Svar #5
06. maj 2019 af Pyrros

Den reelle afstand/radius mellem de to centre er dog

r=280000\text{ km}+\frac{3476 \text{ km}}{2}+\frac{12700\text{ km}}{2}=288008\text{ km}


Svar #6
06. maj 2019 af Nick7 (Slettet)

Super Tak tak for hjælpen (:

Brugbart svar (0)

Svar #7
06. maj 2019 af ringstedLC

Du skal selvfølgelig bruge oplysningerne om diameterne til beregne banens radius:

\begin{align*} O_r &= 380000 +\frac{3476}{2}+\frac{12700}{2} \\ O_r &= 388088 \\ O &= 2\cdot \pi\cdot 388088 \\ O &= 2438429 \end{align*}


Svar #8
06. maj 2019 af Nick7 (Slettet)

Ja selvfølgelig da, det havde jeg ikke lige set.....Tak

Skriv et svar til: Matematik..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.