Matematik

er mønten ærlig, signifikans niveau, sandsynlighed

07. maj 2019 af jlars123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Vi er intresserede i at undersøge, om en bestemt mønt er ærlig
a) Opstil en nulhypotese for undersøgelsen 
- Sandsynligheden for at få plat er 1/2 og sandsynligheden for at få plat er 1/2 dvs. 
Halvdelen af gangene får vi plat og den anden halvdel får vi krone.

Mønten kastes 110 gange. i 50 af kastene viser mønten krone 
b) Benyt et binomialtest med et 5% signifikansniveau til at vudere, om mønten er ærlig.

??

dette er med hjælpe midler, jeg laver opgaven i Nspire


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. maj 2019 af peter lind

Du kan nemmest bruge et intervalestimat, hvor du sætter p=½ i formlen 255 på side 42 i din formelsamling


Svar #2
07. maj 2019 af jlars123 (Slettet)

tror ikke vi har samme formelsamling


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. maj 2019 af peter lind

Det har du ret i. I din formelsamling er de formel 191 på side 32


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. maj 2019 af AMelev

Nulhypotese H0: Sandsynligheden for krone er 50%
Alternativ hypotese H1: Sandsynligheden for krone er ikke 50%.
Hypotestesten er tosidet med 2½% signifikansniveau til hver side, da både for få og for mange kroner er kritiske for H0.

Stikprøve
X = antal krone X ~  b(110,50%)
Teststørrelse X = 50 ligger til venstre for gennemsnittet, så hvis den er kritisk, er det, fordi den er for lille.
Beregn P(X ≤ 50). Hvis resultatet er mindre end 2½%, forkastes hypotesen.

Alternativ
Du kan også tegne "grafen" for fordelingsfunktionen i Nspire og afsætte to punkter på grafen.
Så kan du ændre 2.koordinaterne til hhv. 2.5% og 97.5%, svarende til signifikansniveauet til hver side.
Vær opmærksom på, at 1.koordinaterne af en eller anden grund kan ligge 1 ved siden af de rigtige, så du må lige beregne de rigtige sandsynligheder. I dette tilfælde betyder det dog mindre, da 50 klart ligger i acceptmængden.

Vedhæftet fil:Billede1.jpg

Skriv et svar til: er mønten ærlig, signifikans niveau, sandsynlighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.