Matematik

Cirklens ligning omskrivning

08. maj 2019 af jlj95 - Niveau: B-niveau

Er der en der kan hjælpe mig med at forstå det her:

Hvordan kan ligningen x2-4x+y2=0 beskrive en cirkel? Jeg er med på jeg skal bruge kvadratsætning "baglæns", men det kan jeg ikke få til at passe- Jeg får den til at give 0. Er der noget jeg har misforstået?


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. maj 2019 af janhaa

(x-2)2 + y2 = 4


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. maj 2019 af janhaa

S = (2, 0) og R=2


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. maj 2019 af mathon

               \small (x-2)^2+y^2=4

               \small (x-2)^2+(y-0)^2=2^2\qquad\textup{til sammenligning med standardformlen:}

               \small (x-a)^2+(y-b)^2=r^2


Brugbart svar (1)

Svar #4
08. maj 2019 af PeterValberg

Se video nr. 30 på denne videoliste < LINK >

Det, du gerne vil vide, starter omkring 3 min 30 sekunder (cirka)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #5
08. maj 2019 af jlj95

Tak alle sammen.


Skriv et svar til: Cirklens ligning omskrivning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.