Matematik

Andengradspolynomier, reelle løsninger

09. maj 2019 af Julie789 - Niveau: B-niveau

{\color{Red} ((3/4)x^2)-((4/5)x)+(7/9)}

{\color{Blue} x^2-1}

{\color{Green} -3x^2-6x-2}

-4x^2+((4/3)x)-(1/9)

Hvilke af disse andengradspolynomier ovenfor, har reelle løsninger?

Og hvordan finder man frem til resultatet af dem? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. maj 2019 af mathon

      \begin{array}{lllll} \frac{3}{4}x^2+(-\frac{4}{5}x)+\frac{7}{9}&d=\left (- \frac{4}{5} \right )^2-4\cdot \frac{3}{4}\cdot \frac{7}{9}=\frac{9\cdot 16-525}{225}=-\frac{144}{225}<0&\textup{har \textbf{{\color{Red} ingen}} reelle nulpunkter}\\\\ x^2+0x+\left ( -1 \right )&d=0^2-4\cdot 1\cdot \left ( -1 \right )=4>0&\textup{har to reelle nulpunkter}\\\\ -3x^2+(-6)x+(-2)&d=(-6)^2-4\cdot (-3)\cdot (-2)=36-24=12>0&\textup{har to reelle nulpunkter}\\\\ -4x^2+\frac{4}{3}x+(-\frac{1}{9})&d=\left ( \frac{4}{3} \right )^2-4\cdot (-4)\cdot \left ( -\frac{1}{9} \right )=0&\textup{har }\mathrm{\acute{e}}\textup{t reelt nulpunkt}\\\\ \end{array}


Svar #2
09. maj 2019 af Julie789

Ej tusind tusind tak. Det var en kæmpe hjælp


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. maj 2019 af PeterValberg

#0
Se eventuelt video nr. 5, 7, 8, og 9 på denne videoliste < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Andengradspolynomier, reelle løsninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.