Matematik

Undersøg om f er en løsning til diffrencialigningen

19. maj 2019 af masteren123 - Niveau: A-niveau

Jeg får svaret til at give:

1*e^x+x*e^x=x*2e^x

Og dermed er f ikke løsningen. Nogen der kan hjælpe her


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. maj 2019 af Mathias7878

Da

  f'(x) = \frac{dy}{dx} = e^x+x\cdot e^x

så er

  \frac{dy}{dx} = x\cdot e^x+e^x

hvilket er lig med førstnævnte, hvorfor 

  f(x) = x\cdot e^x

er en løsning til differentialligningen

  \frac{dy}{dx} = y+e^x

- - -

 

 


Skriv et svar til: Undersøg om f er en løsning til diffrencialigningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.