Matematik

Bevis Kugle

20. maj 2019 af ty16 - Niveau: A-niveau

Hej, er der nogen som kunne hjælpe mig her. 

Jeg forstår ikke helt hvordan man er gået fra den øverste til nederste i udledningen af beviset,
så mit spørgsmål er om det er fordi man trækker r^3 fra 1/3 , som giver 2/3 . da r er en konstant.. ?? 
 

har lagt vedhæftende fil 

Vedhæftet fil: dd.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. maj 2019 af mathon


Svar #2
20. maj 2019 af ty16

er det rigtig forstået? sådan som jeg har skrevet det? er ikke sikker nemlig :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. maj 2019 af mathon

                    V_x=\pi \cdot \left \{ r^3-\frac{1}{3}r^3-\left ( -r^3-\frac{1}{3}\left ( -r^3 \right ) \right ) \right \}

                    \small V_x=\pi \cdot \left \{ r^3-\frac{1}{3}r^3-\left ( -r^3+\frac{1}{3}\left ( r^3 \right ) \right ) \right \}

                    \small V_x=\pi \cdot \left \{ r^3-\frac{1}{3}r^3+ r^3-\frac{1}{3}\left ( r^3 \right ) \right \}

                    \small V_x=\pi \cdot \left \{2 r^3-\frac{2}{3}r^3 \right \}

                    \small V_x=2\pi r^3 \cdot \left \{1-\frac{1}{3} \right \}

                    \small V_x=2\pi r^3 \cdot \left \{\frac{3-1}{3} \right \}

                    \small V_x=2\pi r^3 \cdot \left \{\frac{2}{3} \right \}

                    \small V_x=\frac{4\pi}{3} r^3

                    


Skriv et svar til: Bevis Kugle

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.