Fysik

Forberedelse til fysikeksamen! Jeg har virkelig brug for hjælp

21. maj 2019 af Mads3212 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej SP. Jeg har virkelig problemer med mekanik. Jeg er igang med at øve det med en opgave som jeg har fået af min lærer. Jeg skal op i overmorgen til fysik, og min lære er ikke på skolen i morgen, så jeg kan ikke få hjælp. I er mit sidste håb!!

Opgave A: Er normalkraften bare lig med tyngdekraften som er 14,5 kN??

Opgave B: Tyngdekraften og normalkraften angiber i massemidtpunktet og peger hver deres vej, hvor tyngdekraften peger lodret nedad? Normalkrafterne skal også indtegnes på for- og baghjul og pege opad. Gnidningskraften angriber der hvor baghjulene rører fladen og peger den modsatte vej af bevægelsesretningen. Er dette rigtigt eller er jeg forkert på den?

Opgave C: F_my = my*F_N = 0,7*14,5 kN = 10,15 kN. Værdien for my, når man har et bildæk mod tør asfalt er opgivet i min fysikbog, Orbit B, til 0,7. Er denne udregning rigtig eller er den forkert?

Opgade D: Denne opgave har jeg problemer med. Hvordan løser man den?


Skriv et svar til: Forberedelse til fysikeksamen! Jeg har virkelig brug for hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.