Matematik

Bestem k så der er præcis ét skæringspunkt

22. maj 2019 af Regndyr - Niveau: A-niveau

Hej!

Jeg har brug for hjælp til følgende opgave. Den er vedhæftet


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. maj 2019 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. maj 2019 af mathon

                   \begin{array}{llll} \textup{sk\ae ring kr\ae ver:}&f(x)=g(x) \\\\ &x^2+kx=x+k\\\\ &x^2+(k-1)x-k=0\\\\ \mathrm{\acute{e}}\textup{t sk\ae ringspunkt}\\ \textup{kr\ae ver diskriminanten lig med 0} \end{array}


Svar #3
22. maj 2019 af Regndyr

Det giver god mening nu, men jeg kan ikke få udregnet k?


Brugbart svar (1)

Svar #4
23. maj 2019 af mathon

                   \begin{array}{llll} \textup{sk\ae ring kr\ae ver:}&f(x)=g(x) \\\\ &x^2+kx=x+k\\\\ &x^2+(k-1)x-k=0\\\\ \mathrm{\acute{e}}\textup{t sk\ae ringspunkt}\\ \textup{kr\ae ver diskriminanten lig med 0}\\\\ &d=(k-1)^2-4\cdot 1\cdot(- k)=0\\\\ &k^2-2k+1+4k=0\\\\ &k^2+2k+1=0 \\\\ &(k+1)^2=0\\\\ &k=-1 \end{array}


Skriv et svar til: Bestem k så der er præcis ét skæringspunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.