Matematik

2 ligninger med 2 ubekendte - hjælp

23. maj 2019 af PrettyRose (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg sidder ind med det her ligningssystem, som jeg skal løse. Jeg vil gerne bruge lige store koefficienteres metode, men er lidt usikker på hvordan jeg skal gøre det?

Vh. en Pige


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. maj 2019 af Mathias7878

Hej

F.eks. hvis du har et ligningssystem der er

2x+y = 4

5x+2y = 7

så ganger du den første ligning med 2, så du får 2y i det ene led, dvs.

2*(2x+y) = 4*2

4x+2y = 8

hvor du så kan isolere y i både 5x+2y = 7 og 4x+2y = 8 dvs

2y = 7-5x og 2y = 8-4x

og da de begge er lig 2y, er de lig hinanden, dvs

7-5x = 8-4x hvor du så kan isolere x.

Så kan du bagefter bruge det til at bestemme y.

Giver det mening?

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. maj 2019 af mathon

                         \begin{array}{llll} I\cdot (-2)\textup{:}&-4x-2y=-8\\ II\textup{:}&\underline{\, \, \, \, 5x\, +2y\,\, \, \, =7}\\ \textup{addition:}&\, \, \, \, \, \, \, x=-1&\textup{indsat i I}\\\\ &2\cdot (-1)+y=4\\ &y=6 \end{array}


Skriv et svar til: 2 ligninger med 2 ubekendte - hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.