Matematik

Bestem koordinatsættet til hvert af de to røringspunkter for tangenterne.

23. maj 2019 af FysHjælp (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan laver man denne opgave

(x-3)^(2)+(y-5)^(2)=25 og y=(4/3 )x

b) Bestem koordinatsættet til hvert af de to røringspunkter for tangenterne.


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. maj 2019 af oppenede

Hvilke tangenter???


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. maj 2019 af mathon

                         \begin{array}{llll} &\left (x-3 \right )^2+\left (\frac{4}{3}x-5 \right )^2=25\\\\ &x=\left\{\begin{matrix} \frac{3(29-2\sqrt{154})}{25}\\ \\ \frac{3(29+2\sqrt{154})}{25} \end{matrix}\right.\\\\ \textup{r\o ringspunkter:} &R_1=\left ( \frac{3(29-2\sqrt{154})}{25}\, ; \frac{12(29-2\sqrt{154})}{75}\right )\qquad\textup{og}\qquad R_2=\left ( \frac{3(29+2\sqrt{154})}{25}\, ; \frac{12(29+2\sqrt{154})}{75}\right ) \end{array}             


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. maj 2019 af AMelev

Hvis du kender en tangents ligning, kan du bestemme en parameterfremstilling for den linje m, der går gennem centrum og står vinkelret på tangenten. Røringspunktet for tabgenten er skæringspunktet medllem de to linjer.

Vedhæftet fil:Billede2.jpg

Skriv et svar til: Bestem koordinatsættet til hvert af de to røringspunkter for tangenterne.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.