Matematik

Opgave hjælp

26. maj 2019 af sumia9 (Slettet) - Niveau: C-niveau
Hej alle. Jeg er rigtig forvirret omkring denne opgave. Er der nogen der kan hjælpe

Tak på forhånd

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. maj 2019 af Fatima2904

Hvilket niveau er det?


Svar #2
26. maj 2019 af sumia9 (Slettet)

c-niveau


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. maj 2019 af Fatima2904

jeg har også matematik på C niveau, det ser svært ud:(


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. maj 2019 af Fatima2904

Er der ikke opgivet en formel, for hvordan radiusen kan beregnes?


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. maj 2019 af ringstedLC

a) Drej r ud til snitfladen og se en retvinklet trekant:

\begin{align*} r^2 &= \left ( \frac{D}{2} \right )^2+\left ( \frac{h}{2} \right )^2 \end{align*}

b) 

\begin{align*} V &= 2\cdot V_{kugletop}+V_{cyl.} \\ V &= 2\cdot \tfrac{1}{3}\cdot \pi\cdot {h_{kugletop}}^2\cdot (3r-h_{kugletop}) +\pi \cdot \left(\tfrac{d}{2}\right)^2\cdot h\;,\;h_{kugletop}=r-\tfrac{h}{2} \end{align*}


Svar #6
26. maj 2019 af sumia9 (Slettet)

a) Jeg kan ikke helt se hvordan den retvinklede trekant bliver dannet? 

b) Jeg kan ikke helt se hvilke rumfange du beregner? Hvor er V kugletop og V cyl?


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. maj 2019 af ringstedLC

Vedhæftet fil:__1.png

Svar #8
26. maj 2019 af sumia9 (Slettet)

Nu er jeg med på opgave a, men hvordan udleder du formlen for opgave b? 


Brugbart svar (0)

Svar #9
26. maj 2019 af ringstedLC

Det var godt.

Formlen har andre lavet for mig: http://www.formel.dk/Matematik/Geometri/kugletop.htm


Skriv et svar til: Opgave hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.