Matematik

betydning af b i en potensfunktion

01. juni 2019 af Sara6543 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej

hvilken betydning har b i en potensfunktion? jeg ved at y-værdien er b, når x er 1. Men det er vel ikke en begyndelsesværdi på samme måde som i den eksponentielle funktion, er det?

på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. juni 2019 af Anders521

Nej, det er det ikke. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. juni 2019 af mathon

Det er faktisk en logaritmisk 'begyndelsesværdi':


                                  \small \small \begin{array}{llll} &y=b\cdot x^a=b\cdot e^{a\cdot \ln(x)}\qquad x>0\\\\ \textup{hvor for x=1}&y=b\cdot e^{a\cdot \ln(1)}=b\cdot e^{a\cdot 0}=b\cdot 1=b \end{array}


Skriv et svar til: betydning af b i en potensfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.