Matematik

Hvor lang tid tager det for cykelhjulet at dreje en omgang?

04. juni 2019 af LarsLarsennnnnn (Slettet) - Niveau: 8. klasse
Sådan lyder spørgsmålet:
“Du bruger 15 min. på at cykle 5 km. Hvor lang tid med denne hastighed tager det for hjulet at køre en omgang?”.
Omkredsen af hjulet er 2398,96 mm.
Jeg fandt allerede hastigheden - 20 km/t. Mangler bare at svare på selve spørgsmålet :)
Svar venligst med brug af formler, tak

Brugbart svar (1)

Svar #1
04. juni 2019 af peter lind

Divider hjulets omkreds op i strækningen, der er kørt. Så får du antal omdrejninger. divider dette op i tiden og du få tiden for et omløb


Svar #2
04. juni 2019 af LarsLarsennnnnn (Slettet)

#1
Divider hjulets omkreds op i strækningen, der er kørt. Så får du antal omdrejninger. divider dette op i tiden og du få tiden for et omløb

Bliver det så til 31 millisekunder?

Brugbart svar (1)

Svar #3
04. juni 2019 af ringstedLC

\begin{align*} 2398.96 \text{ mm} &=\left ( \tfrac{2398.96 \text{ mm}}{1000\cdot 1000} \right )\text{km} =0.00239896 \text{ km} \\ \text{Antal omdrejninger pr. 5 km}:&\;\tfrac{5}{0.00239896} \approx 2084\text{ omdr.} \\ 15 \text{ min.} &= \left (15 \text{ min.}\cdot 60 \right )\text{s}=900 \text{ s} \\ \text{Omdrejningstid}:&\;\tfrac{900}{2084}=0.43\text{ s pr. omdr.} \end{align*}


Skriv et svar til: Hvor lang tid tager det for cykelhjulet at dreje en omgang?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.