Kemi

Hjælp til udregner af syre-base titrering

06. juni 2019 af smileyy (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har lavet en titrering af to syrer:

10ml HCl + NaOH  (saltsyre+natriumhydroxid)

10ml CH3COOH + NaOH  (eddikesyre+natriumhydroxid)

Alle væsker have en Molær koncentration på 0,1M (men det skal jo påvises...)

-HCl skiftede til blå ved 10ml (så den reagere 1:1)

-CH3COOH skiftede ved 8ml

1. Hvordan udregner jeg koncentrationen af eddikesyre, ud fra en tirreringen med NaOH?

2. Hvordan udregner jeg pH værdien undervejs ud fra hvor meget base jeg har tilsat?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. juni 2019 af mathon

                                \small \small \begin{array}{llll}\textbf{1)}& \left ( 10\; mL \right )\cdot c_{CH_3COOH}=\left ( 8\; mL \right )\cdot (0.1\; M)\\\\ &c_{CH_3COOH}=\frac{8}{10}\cdot(0.1\; M) =0.08\; M\\\\\\\\ \textbf{2)}&pH=pK_s+\log\left ( \frac{n_b}{n_s} \right ) \\\\ &pH=4.76+\log\left ( \frac{V}{V_o-V} \right )\qquad 0<V<V_o=\textup{titratorvolumen} \end{array}


Svar #2
07. juni 2019 af smileyy (Slettet)

Tusind tak!


Skriv et svar til: Hjælp til udregner af syre-base titrering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.